1 kg gröna tomater
1 kg gul lök

SALTLAg

3 l vatten
325 g salt
1/2 dl socker

ÄTTIKSLAG

3 dl ättikssprit
4,5 dl vatten
1 kg socker
3 hela kryddnejlikor

 

1.    Blanda saltlagen i rymligt kärl.
2.    Skala och fin skiva löken.
3.    Skär tomaterna i fina skivor.
4.    Lägg allt i salt lagen 3-4 timmar.
5.    Slå av lagen.
6.    Låt det rinna av.
7.    Blanda ättikslagen i en gryta.
8.    Koka upp.
9.    Lägg i tomat och lök.
10.  Sjud i 5 minuter skumma
11.  Ta grytan av värmen.
12.  Tillsätt konserveringsmedel
13.  Packa salladen i rena burkar.
14.  Förslut genast förvara svalt.

 

 

Lök och tomatsallad