400 gr djupfryst Kolja/Torskfilé
10 st charlottenlökar eller
2 st gula stora lökar i klyftor
2 msk smör
1 burk konserverade tomater
1 dl vitt torrt vin eller
(1/4 dl citronsaft+ 3/4 delar vatten)
1-1,5 tsk timjan
200-250 gr färska oskalade räkor
1 dl vispgrädde
c:a 1 dl hackad dill
1,5-2 fiskbuljongtärning
6-7 dl vatten

 

1.    Fräs löken i en stor kastrull.
2.    Tillsätt tomaterna, buljongen, vin och timjan.
3.    Sjud i 20 min.
4.    Skala räkorna.
5.    Låt fisken tina så den går att skära i 2x2 cm kuber.
6.    Fiskfilébitarna tillsätts.
7.    Sjud ytterligare tills fisken är klar.
8.    Lägg i dom rensade räkorna.
9.    Tillsätt den vispade grädden.
10.  Hetta upp soppan (men koka ej).
11.  Strö över den finhackade dillen.
12.  Smaka av med salt om det behövs, räkorna är salta i sig.
13.  Servera med pain-riche och ett kylt torrt vitt vin.
14.  KÄLLA KJELL JAKOBSSON

 

 

Lyxig fisksoppa
4 portioner