300 g mandelpotatis
50 g purjolök
1 tsk smör
0,6 l buljong
150 g rotfrukter
50 g rimmat sidfläsk
1 kvist persilja

 

1.    Skala potatisen, skölj purjolöken och skär allt i bitar.
2.    Fräs i smör i en kastrull och häll på buljongen.
3.    Låt koka tills potatisen är mjuk.
4.    Mixa till slät puré.
5.    Skölj, skala och finfördela rotsakerna i små, små tärningar.
6.    Skär också fläsket i små tärningar och bryn.
7.    Blanda med purén och tillsätt sist av all de finskurna rotsakerna.
8.    Koka upp alltsammans och låt koka tills rotsakerna är lagom mjuka.
9.    Smaka eventuellt av med lite salvia och klipp rikligt med persilja över.
10.  Uteslut fläsket om du vill ha en vegetarisk soppa.

 

 

Mandelpotatissoppa
2 portioner