2 blad gelantin
1 blad citrongräs
2 mogna mangofrukter
2-2½ dl mixad mango
1 tsk florsocker
2½ dl grädde
50 g vit choklad

Tillbehör

Färska hallon
citronmeliss

 

1.    Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
2.    Skölj och hacka citrongräset.
3.    Skala mangon.
4.    Ta ur kärnorna, dela i mindre bitar.
5.    Kör i matberedare med kniv.
6.    Koka upp grädde, mango, citrongräs och socker.
7.    Ta bort från värmen.
8.    Hacka chokladen.
9.    Låt den smälta i krämen.
10.  Krama ur gelantinbladen.
11.  Låt dom smälta i krämen.
12.  Smaka av.
13.  Fördela i fyra glas.
14.  Låt stå svalt att stelna över natten.
15.  Fyll på med hallon och en citronmeliss kvist vid servering.

 

 

Mangopanacotta med hallon
4 portioner