1 kg björnstek
mörk viltfond eller buljong

MARINAD

1 vitlöksklyfta
½ msk stött kummin
10 grovkrossade vitpepparkorn
2 dl ananasjuice
3 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk farinsocker
1 liter ljus viltfond
2 dl olivolja
en klick smör

 

1.    Lägg köttet i en påse.
2.    Blanda ihop marinaden och häll den över köttet.
3.    Vänd då och då.
4.    Marinera minst 24 timmar.
5.    Sätt ugnen på 175 grader.
6.    Ta upp köttet, torka av det ordentligt, salta och peppra och bryn steken.
7.    Lägg den i en trång kastrull.
8.    Slå på hälften av marinaden.
9.    Samt fyll på med buljong eller viltfond så att det täcker till hälften.
10.  Koka upp och lägg på lock.
11.  Stek i ugn i 2½-3 timmar.
12.  Ta upp köttet och håll det varmt i smörpapper och folie.
13.  Skumma av fettet och sila fonden.
14.  Om fonden är för svag för din smak så koka ned den ytterligare
15.  Red av med lite smör ihopblandat med vetemjöl.
16.  Skär upp steken och lägg på ett fat med sås och grönsaker.

 

 

Marinerad björnstek
4 - 6 portioner