1 kg Renstek; benfri

Marinad

1 dl Outspädd svartvinbärssaft
1/2 dl Balsamvinäger
2 Lagerblad; smulade
4 Enbär; lätt krossade
1/2 ts Timjan
1/2 ts Rosépeppar
1 Köttbuljongtärning
2 tb Japansk soja
2 Krm grovmald svartpeppar
1 dl Rapsolja; eller matolja

 

1.    Stek rensteken i 125° ugn tills innertemperaturen är 70°.
2.    Det tar ungefär 1 timma och 15 minuter för en stek på 1 kg.
3.    Blanda alla ingredienser till marinaden utom oljan.
4.    Sjud i en tjockbottnad kastrull till 2/3 av den ursprungliga vätskemängden.
5.    Låt svalna och vispa ner oljan.
6.    Skiva rensteken tunt.
7.    Slå på marinaden ungefär en halvtimme före serveringen.
8.    Rensteken serveras kall.
9.    Blir bäst om den steks dagen innan den ska serveras.

 

 

Marinerade renstek
12 portioner