3/4 kg tomater
1 scharlottenlök
1 morot
2 selleristjälkar
1 msk raps olja
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
½ tsk socker
8 dl grönsaks buljong
1 ciabatabröd
½ kruka basilika
salt, peppar

 

1.    Skålla, skala och hacka tomaterna.
2.    Skala löken och moroten, skär i tärningar.
3.    Strimla selleri stjälkarna.
4.    Fräs löken, moroten och sellerin i oljan i en stor gryta.
5.    ca 5 min utan att dom får färg.
6.    Pressa i vitlöken och häll i tomaterna och tomat purén.
7.    Krydda.
8.    Tillsätt buljongen och låt det sjuda under lock ca 30 min.
9.    Smaka av och krydda eventuellt mera.
10.  Skär brödet i tärningar.
11.  Plocka basilika bladen.
12.  Blanda ner strax före servering.

 

 

Matig tomatsoppa
4 portioner