ca 300g sallad,välj ett par sorter
2 avokador
2 msk saft av citron
1 liten rödlök
ca 100g feta- eller ädelost

Gräddfilssås

3 dl gräddfil
3 msk finhackade, torkade tomater i olja
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och svartpeppar

 

1.    Börja med såsen.
2.    Blanda gräddfil, tomater, tomatpuré och oregano.
3.    Smaksätt med salt och peppar.
4.    Låt såsen stå kallt och mogna innan servering.
5.    Fördela salladen i portionsskålar eller på assiettter.
6.    Skala, kärna ur och skiva avokadorna, Pensla med citronsaft.
7.    Finhacka löken.
8.    Smula sönder osten.
9.    Varva alltsammans på salladsbädden.
10.  Garnera med lite sås och servera resten till.

 

 

Medelhavssallad med gräddfilssås
4 portioner