3 ägg
1½ dl farinsocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

fyllning

½ msk snabbkaffepulver
2 msk kaffelikör(kahlua)
2½ dl vaniljvisp

garnering

florsocker

 

1.    Sättt ugnen på 250 grader.
2.    Vispa ägg och socker pösigt.
3.    Blanda de torra ingrediensena.
4.    Sikta ner dem i äggsmeten.
5.    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
6.    Häll i smeten och fördela den jämt.
7.    Grädda mitt i ugnen knapt 5 minuter.
8.    Ta ut kakan.
9.    Stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
10.  Dra bort pappret som kakan gräddats på.
11.  Låt kallna.
12.  Blanda kaffepulver och likör.
13.  Vispa vaniljvispen fluffig med likören.
14.  Bred smeten på kakan.
15.  Rulla ihop försiktigt.
16.  Ställ i frys minst 2 timmar.
17.  Pudra över florsocker vid servering.

 

 

Mockatårta