1 dl hasselnötter
2 dj mjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl socker
1½ dl rapsolja
3 dl grovt rivna morötter

GLASYR

200 g philadelphiaost
2 dl florsocker

 

1.    Hacka hasselnötterna fint.
2.    Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt.
3.    Blanda ner hasselnötshacket.
4.    Vispa ägg, socker och olja kraftigt.
5.    Vispa ner mjöl blandningen hastigt.
6.    Vänd sist ner de riva morötterna.
7.    Slå smeten i en väl smord och bröad tårtform.
8.    Grädda i 175 grader ca 55 minuter, känn med sticka.
9.    Låt den stå ett par minuter innan den stjälps upp.
10.  Rör samman ost och florsocker.
11.  Bred glasyren över kakan.

 

 

Morotskaka
8 - 10 bitar