25 kärnfria katrinplommon
25 skållade skalade sötmandlar
Fromage:
3 blad gelatin
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
mörk blockchoklad

 

1.    Skålla mandeln.
2.    Häll kokande vatten över plommonen.
3.    Låt stå i en kvart.
4.    Sila bort vattnet.
5.    Stoppa en mandel i varje plommon.
6.    Lägg dem i en kompakt hög mitt på serveringsfatet.
7.    Det ska se ut som en liten kulle.
8.    Fromagen:
9.    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
10.  Vispa grädden till fromagen och låt den vänta.
11.  Vispa ägget pösigt med socker och vaniljsocker.
12.  Krama ur gelatinbladen.
13.  Smält dem i en kastrull på svag värme.
14.  Vispa ner gelatinlösningen i äggsmeten.
15.  Rör ner grädden.
16.  Bred genast fromagen över plommonhögen.
17.  Släta till ytan med en vattensköljd stekspade.
18.  Garneringen:
19.  Vispa grädden till garneringen till hårt skum.
20.  Bred den slätt över fromagen.
21.  Nu är mullvadsboet strax färdigt.
22.  Flaga chokladen med en osthyvel.
23.  Strö flagorna över gräddkullen.
24.  Servera mullvadsboet kallt.
25.  Gärna med ett glas portvin.

 

 

Mullvadsbo
6 portioner