ca. 800g viltgrytbitar
2 dl rött vin
2 dl grädde
2 krm rosépeppar
2 krm enbär
2 lagerblad
2 tsk salt
20g torkade trattkantareller
2 morötter
1 palsternacka
1 liten kålrot
8 pärllökar
8 potatisar
2 msk viltfond
soja
persilja
majzena

 

1.    Putsa grytbitarna och stek dem i en stekpanna så att de får färg.
2.    Lägg över dem i gryta och häll i vätska, fond och kryddor.
3.    Låt koka i ca. 30 minuter.
4.    Lägg därefter i grönsakerna och ev. vatten så att vätskan täcker allt.
5.    Låt koka ytterligare 20-25 minuter.
6.    Man kan även lägga i potatisen här.
7.    Men det går också bra att servera dem bredvid.
8.    Red grytan med lite majzena och häll i lite soja om grytan har för lite färg.
9.    Innan grytan serveras, klipp över lite persilja.

 

 

Mustig viltgryta
4 portioner