50 g (1 dl malda) hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

 

1.    1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.    2. Mal hasselnötterna i mixer.
3.    3. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
4.    4. Smält smöret i en kastrull.
5.    5. Häll på mjölken och låt koka upp.
6.    6. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
7.    7. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten.
8.    8. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
9.    9. Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform.
10.  10. Grädda kakan i cirka 40 minuter.
11.  11. Stjälp upp och låt svalna.
12.  
13.  

 

 

Nötkaka Mjuk