ca 600 gr kött av hjort, älg
3 msk margarin
2 gula lökar
1 stort äpple och en banan
3/4 dl russin
3-4 pressade vitlöksklyftor
4 hela nejlikor
1 ½ tsk curry
1 tsk salt
3-4 droppar tabasco
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
4,5 dl köttbuljong
1,5 dl creme fraiche

 

1.    Putsa köttet väl och skär det till lagom stora grytbitar.
2.    Skala äpple, banan och löken.
3.    Skär löken i skivor och bananen i tärningar.
4.    Bryn köttet i pannan till fin färg.
5.    Värm en stekgryta med matfett och fräs upp curry, äpple, vitlök och lök.
6.    Häll över det brynta köttet och tillsätt tomatpuré, soja , vetemjöl i grytan.
7.    Späd buljongen och häll i russin, banan, nejlikor och tabasco.
8.    Låt grytan brässera på svag värme i ca 45 minuter, eller tills köttet är mört.
9.    Tillsätt creme fraiche alldeles i slutet, rör och blanda den väl i grytan.
10.  Servera gärna med jasminris, färsk gurka och röd paprika, samt vitt bröd.

 

 

Orientalisk viltgryta
4 portioner