1 msk olivolja
2 st zucchini, (gurkstorlek)
1 st lök
2 klyftor vitlök
1 kruka färsk basilika
0,5 kruka oregano, färsk
2 msk persilja, finhackad
1 st hönsbuljongtärning
3 msk ost 12% fett, riven
4 dl mjölk
0,6 l vatten
salt och peppar
0,5 tsk torkad timjan
Smörgås:
4 skivor fullkornsbröd, osötat med hela korn
8 skivor kalkon, tunna
60 g camembertost, hong light
1 st röd paprika

 

1.    Skär lök och vitlök i bitar.
2.    Riv zucchinin grovt.
3.    Fräs lök och vitlök i olja.
4.    Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter.
5.    Tillsätt mjölk, vatten, buljong, ost och kryddor.
6.    Låt koka 10 minuter.
7.    Tillsätt hackade färska örter.
8.    Mixa soppan och späd med mer vatten för önskad konsistens.
9.    Servera soppan med bröd med camembert light, paprika och rökt kalkon.

 

 

Örtsoppa (GI )
4 portioner