3 gelantinblad
2 1/2 dl grädde
2 msk socker
1 msk vaniljsocker

RÖDVINBÄRSSÅS

3 dl frysta röda vinbär
3 dl vatten
1 1/2 dl socker

GARNERING

röda vinbär, citronmeliss

 

1.    Lägg gelantinbladen i blöt ett par minuter.
2.    Hetta upp ungefär hälften av grädden.
3.    Låt gelantinbladen smälta ner i grädden.
4.    Häll på resten av grädden samt sockret o vaniljsockret och blanda väl.
5.    Fördela blandningen i portions formar.
6.    Ställ kallt i minst 4 timmar.
7.    Koka upp vinbär, vatten och socker.
8.    Låt puttra ca tio min så att bären saftar sig.
9.    Sila såsen genom ett kaffefilter.
10.  Låt svalna.
11.  Stjälp upp pannacottan på tallrikar och häll såsen runt.
12.  Garnera med bär och citronmeliss.

 

 

Vit panacotta med rödvinbärssås
4 portioner