100 g björnbär
1/2 dl rött portvin
1/2 dl vatten
1 pressad lime
1/2 dl socker

Pannacotta
2 gelantinblad
2 1/2 dl grädde
1/2 dl socker
2 1/2 dl vailjkesella

 

1.    Blanda björnbär, portvin, vatten, limesaft och socker i en kastrull.
2.    Sjud på svag värme ca 5 minuter.
3.    Bären ska vara mjuka och såsen simmig.
4.    Låt svalna.
5.    Blöt lägg gelantinet i kallt vatten 5 minuter.
6.    Sjud grädde och socker tills sockret smält.
7.    Ta upp upp och krama ur gelantinet.
8.    Rör ner det i den varma grädden.
9.    Låt svalna.
10.  Blanda ner kesellan.
11.  Häll i fyra glas.
12.  Ställ kallt att stelna några timmar.
13.  Fördela björnbären över.
14.  Servera genast.

 

 

Panacotta med inkoktabjörnbär
4 portioner