4 dl grädde
1,5 st gelatinblad
1 msk philadelphiaost
25 g choklad, vit
0,25 dl socker
0,5 st vaniljstång
1 st stjärnanis
5 st kardemumma kärnor
1 bit(ar) kanel

Limetäcke
1 st limefrukt(er), saft och rivet skal
1,5 st gelatinblad
1,5 dl vatten
1 msk florsocker
2 droppe(ar) grön karamellfärg

 

1.    Blötlägg gelatinen till pannacottan i kallt vatten.
2.    Koka upp grädde, socker och kryddor i en kastrull.
3.    Drag kastrullen från värmen.
4.    Rör ner osten, choklad och urkramade mjuka gelatinblad.
5.    Fördela smeten i vackra dessertglas.
6.    Låt pannacottan stelna i minst 60 min i kylskåp.
7.    Limetäcke
8.    Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
9.    Gör undertiden limetäcket.
10.  Riv skalet av en limefrukt.
11.  Pressa ner limesaften från båda limefrukten i en kastrull.
12.  Tillsammans med skalet.
13.  Tillsätt vatten och socker och ge lagen ett uppkok.
14.  Drag kastrulle från plattan och smält sedan ner gelatinbladet.
15.  Låt limelagen svalna innan det hälls ovanpå den stelnade pannacottan.
16.  Låt limetäcket stelna i kylskåpet ytterligare ca 60 minuter.

 

 

Vaniljpannacotta med limetäcke
4 portioner