Pärlhöna 2,0 styck
Smör 200,0 gram
Salt & peppar

Tillbehör:
Gröna ärter 200,0 gram
Potatis 0,8 kilo
Mjölk 2,0 dl
Smör
Muskot (riven)
Salt & peppar

 

1.    Sätt ugnen på 190°C.
2.    Smöra fågeln med ett tunnt lager.
3.    Salta och peppra.
4.    Lägg fågeln i ugnsfast form.
5.    Sätt i ugn ca 45 min till innertemperatur 72°C.
6.    Ös fågeln med skyn minst 2 gånger.
7.    Skala potatis och koka den mjuk.
8.    Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan.
9.    Tillsätt mjölk och smör, låt koka upp.
10.  Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda ner kryddor.
11.  Håll varmt.
12.  Ta ut fågeln och låt vila i 15 minuter.
13.  Värm ärtorna.
14.  Skär upp, servera med mospotatis, ärter och smörsky.

 

 

Pärlhöna med mospotatis
4 portioner