Aluminum folie
2 stora päron
1 krm mald ingefära
2 kanelstänger
4 nejlikor
1 vaniljstång delad
50 g smör
100 g 76% choklad
1 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
50 g blåmögelost
50 g honung

 

1.    Skala och dela päronen i 8 klyftor och tag bort kärnhuset.
2.    Dela och skrapa ur fröna på vanilj stången.
3.    Placera päron, kryddor samt smör på ett ca 30x40 cmstort aluminuimfolie.
4.    Vik ihop till ett tätslutande paket och grädda i ca 45minuter, 180 grader.
5.    Under tiden päronen gräddas:
6.    Hacka chokladen fint.
7.    Koka upp grädden och häll på chokladen.
8.    Rör blandningen slät.
9.    PLASTA och ställ svalt.
10.  Mixa philadelphiaosten tillsammans med honung och ädelost
11.  Arrangera päronen på tallrik.
12.  Häll på smör och kryddor från paketet.
13.  Forma ett ”ägg” av osten, häll på lite chokladsås.

 

 

Pärondessert med ädelost ( GI )
4 portioner