100 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjöl
3 päron ( ca 3 dl grovrivet )
rivet skal av en stor citron

GARNERING

250 g philadelphiaost
1 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
3 msk hackad syltad ingefära

 

1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Smält smöret och häll i mjölken.
3.    Vispa ägg och socker pösigt.
4.    Rör ner smör och mjölk i äggsmeten.
5.    Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl.
6.    Sikta ner det i smeten.
7.    Skala och riv päronen, blanda ner päron och citronskal.
8.    Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
9.    Grädda på andra falsen nerifrån i ca 45 minuter, låt svalna.
10.  Blanda ost, kesella, vaniljsocker och florsocker.
11.  Bred det på kakan och strö på ingefäran.

 

 

Päronkaka med syltad ingefära
10 - 12 bitar