200 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl matlagningsyoghurt
150 g frysta tinade lingon
2 päron
50 g flagad mandel

 

1.    Smörj och bröa en bakform.
2.    Rör smör och socker vitt och poröst.
3.    Tillsätt vaniljsocker och ett ägg i taget.
4.    Blanda samman mjöl och bakpulver.
5.    Rör ner blandningen i smeten växelvis med yoghurten.
6.    Vänd ner lingonen.
7.    Häll smeten i formen.
8.    Kärna ur och skär päronen i klyftor.
9.    Fördela dek ovanpå kakan.
10.  Strö på mandel.
11.  Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 60 minuter.

 

 

Päronkaka med lingon
12 bitar