PAJSKAL

3 dl mjöl
1/2 dl socker
1 krm salt
125 g smör
1 ägg

FYLLNING

1 burk päron i sockerlag, 825 g
3 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron
1 msk mjöl
3 dl crème fraiche
1/2 dl mandelspån

 

1.    Arbeta samman degen i matberedare med kniv.
2.    Tryck ut den i en rund form med löstagbar kant.
3.    Degen ska gå upp 3 - 4 cm upp på kanten.
4.    Ställ formen i kylen i en timma.
5.    Förgrädda skalet i 225 grader ca 10 min.
6.    Lägg pärons i skalet.
7.    Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, citronskal, mjöl o crème fraiche.
8.    Häll blandningen över pärona.
9.    Strö på mandelspån och grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
10.  Tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg.
11.  Servera den gärna med lite lättvispad grädde.

 

 

Päronpaj
8 portioner