400 g kött från en grillad kyckling.
800 g kokta kalla potatisar.
4 st kokta kalla ägg.
1 dl finhackad smörgåsgurka.
250 g kessela 10 %.
1 msk majonäs.
2 tsk saft från en citron.
Italiensk salladskrydda.
Salt och peppar.
100 g gröna ärtor.
100 g isberssallad.

 

1.    Rensa och skär kycklingköttet i tärningar.
2.    Skär potatis, ägg och gurka i fina bitar.
3.    Blanda ingredienserna med kessela och majonäs i en bunke.
4.    Smaksätt med citron, italiensk salladskrydda, salt och peppar.
5.    Skölj ärtorna i ett durkslag så att de tinar.
6.    Blanda ner dem i salladen.
7.    Lägg salladsbladen på ett uppläggningsfat.
8.    Lägg kycklingen ovanpå.

 

 

Persisk kycklingsallad
4 portioner