4 st cocottformar
2 ark smörpapper
70 g choklad
1 skiva tårtbotten 1cm tjock
1 msk amaretto
1 st äggula
1/2 dl socker
1,5 msk amaretto
1/2 dl pistaschnötter
2 droppar grön karamellfärg
2 droppar gul karamellfärg
1,5 dl vispgrädde
3/4 dl äppeljuice
1,5 tsk socker
2 krm pistaschessens
2 droppar grön karamellfärg
2 drppar gul karamellfärg
1 st gelantinblad
1 st burk aprikoser
1/2 dl pistaschnötter

 

1.    Klipp rundlar av pappret som täcker botten på skålarna.
2.    Klipp remsor som täcker kanterna, sticker upp 1 cm fäst med tejp.
3.    Smält chokladen sakta i vattenbad.
4.    Bred ut den i ett tunt lager på pappret i botten.
5.    Ställ i kylen en stund
6.    Ta ut rundlar av tårtbotten.
7.    Lägg i botten på chokladen droppa på amaretto.
8.    Vispa äggula, socker och amaretto.
9.    Hacka nötterna och blanda ner dem.
10.  Tillsätt essensen efter smak samt färgen.
11.  Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
12.  Lägg smeten på kakan i formarna.Frys in.
13.  Spar lagen från aprikoserna.
14.  Mixa dom med ca 1/2 dl av lagen till såskonsistensen
15.  Blanda äppeljuice, socker essens och karamellfärg.
16.  Rör tills sockret löst sig.
17.  Lägg gelantinet i blöt krama ur och smält det försiktigt i en kastrull.
18.  Blanda ner i pistscheblandningen.
19.  Låt stå i rums temp tills ett par min före servering
20.  Lossa försiktigt bakelserna och ta dom ur formarna.
21.  Ställ på fat häll på ett tunt lager av pistascheblandningen

 

 

Pistaschparfait med aprikossås
4 portioner