1,0 kilo Potatis-rå vinterpotatis
helst mandelpotatis
3,5 dl Kornmjöl
3,0 dl Vetemjöl
1,0 tsk Salt

Fyllning
250,0 gram Fläsk (rimmat)
1,0 styck Gul lök

Tillbehör
Lingonsylt
Smält smör

 

1.    Skala och finriv potatis.
2.    Lägg den i en sil och låt lite vätskan rinna bort.
3.    Blanda med salt och mjöl.
4.    Degen skall vara smidig men inte hård.
5.    Skär fläsket i små tärningar.
6.    Skala och finhacka lök och blanda med fläsket.
7.    Gör en tjock rulle av degen, dela i 12 bitar.
8.    Gör en grop i varje bulle, fyll medlök och fläsk.
9.    Vik ihop och rulla ihop till bullar.
10.  Koka upp vatten och salt i en rymlig gryta.
11.  Sänk till medellåg värme.
12.  Lägg i kroppkakorna.
13.  Låt dem sjuda tills de flyter upp (ca 10 min).
14.  Låt dem sedan sjuda i 45-60 min till.
15.  Smält och skira smöret under tiden.
16.  Servera bullarna med skirat smör och lingonsylt.

 

 

Pitepalt (med kornmjöl)
4 portioner