PAJSKAL

500 gram kokt potatis
3 äggulor
2 msk smält smör
½ tsk salt
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

FYLLNING

1½-2 l trattkantareller
4 msk smör
4 msk mjöl
5-6 dl gräddmjölk
salt, peppar
2 dl grovt riven ost

 

1.    Blanda den pressade potatisen med äggulor och smör.
2.    Krydda med salt.
3.    Tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
4.    Blanda väl.
5.    Tryck ut i en lätt smord pajform.
6.    Fräs svampen i smör.
7.    Strö över mjölet.
8.    Späd med gräddmjölken.
9.    Sjud sakta ca 5-7 minuter.
10.  Smaka av med salt och peppar.
11.  Blanda i hälften av osten.
12.  Häll stuvningen i formen.
13.  Strö över resten av osten.
14.  Baka pajen i 200 grader ca 40 minuter.
15.  servera med sallad.
16.  

 

 

Potatispaj med svamp
6 portioner