6 portioner




PAJDEG

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 litet ägg

FYLLNING

1 burk päron, ca 825 gram
2 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ msk mjöl
2 dl creme fraiche
rivet skal och saft av en ½ citron

 

1.    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen i matberedare med kniv.
2.    Klä en lätt smord form och låt stå kallt 30 min.
3.    Förgrädda i 10 min uter i 200 grader.
4.    Lägg pärona i formen.
5.    Vispa ihop ägg,socker,vaniljsocker,mjöl,creme fraiche,citronsaft,citronskal.
6.    Häll i formen och grädda i 200 grader i 25 min.
7.    Pudra lite florsocker över.
8.    Servera med en klick grädde.

 

 

Päronpaj
6 portioner