800 g pumpa
400 g gul lök
2 äpplen, skalade
4 vitlöksklyftor, hackade
25 g smör eller margarin
1 liter grönsaksbuljong
1 citrongräs
1/2 tsk färskriven ingefära
saften av 1 citron,
1/2 tsk rivet skal
salt och peppar

 

1.    Skala och kärna ur pumpan.
2.    Skär den i bitar.
3.    Skala och skär även lök och äpplen i jämnstora bitar.
4.    Fräs i matfett och lägg i vitlök.
5.    Slå på buljongen så att det täcker.
6.    (Späd ev med mer buljong.)
7.    Krossa citrongräsfibrerna med baksidan av en kniv.
8.    Lägg i kryddor och citron.
9.    Låt det småputtra tills grönsakerna är mjuka.
10.  Smaka av med salt och peppar.
11.  Plocka upp citrongräset och mixa soppan slät.

 

 

Pumpasoppa 2
4 portioner