150 g rabarber
1/2 dl socker
2 äggulor
1/2 dl rosa florsocker
1 1/2 dl vaniljvisp

Sirap
5 dl vatten
2 1/2 dl socker
Skal av en rabarberstjälk

 

1.    Skär rabarbern i tunna skivor.
2.    Blanda med sockret i en kastrull.
3.    Låt smälta på svag värme.
4.    Låt kallna.
5.    Vispa samman äggulor och florsocker.
6.    Vispa vaniljvispen styv.
7.    Blanda vaniljvispen med äggblandningen.
8.    Vänd ner ner rabarbern.
9.    Häll i en form som rymmer ca 1 l.
10.  Frys över natten.
11.  Blanda vatten, socker och skal i en kastrull.
12.  Koka ihop tills hälften återstår.
13.  Stjälp upp parfaiten på ett fat.
14.  Ringla sirapen över.
15.  (sirapen stelnar när den blir kall men går att värma)

 

 

Rabarberparfait
4 portioner