Rådjursfilé 600,0 gram
eller hjortfilé
Potatis 0,8 kilo
Smör 4,0 msk
Grönmögelost 50,0 gram
Sockerbönor 250,0 gram
Salt & peppar
Pepparmix

Sås
Vatten 2,0 dl
Konjak/brandy 2,0 msk
Viltfond (konc) 2,0 msk
Soja 1,0 tsk
Steksky
Salt & peppar

 

1.    Sätt ugnen på 180 grader.
2.    Klappa in salt och pepparblandning i köttet.
3.    Lägg filén på ett ugnsfast fat eller i en form och stick in en köttermometer.
4.    Sätt in köttet i ugnen.
5.    Grädda tills det har en innertemperatur på 60 grader (ca 20 min)
6.    Tag ut och låt vila i 15 min.
7.    Koka potatisen under tiden på medelvärme i ca 15 min.
8.    Stöt potatisen med stöt eller med mixer.
9.    Blanda i smör och smaka av med salt och peppar om det behövs.
10.  Håll varmt i kastrullen.
11.  Servera mögelost till.
12.  Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 5 min.
13.  Håll dem varma.
14.  Blanda konjak, vatten och stekskyn från köttet i en kastrull.
15.  Låt koka på medellåg värme i ca 5 min.
16.  Häll i soja, viltfond och kryddor.
17.  Smaka av.
18.  Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik.
19.  Dekorera med sockerbönorna ovanpå.
20.  Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med såsen.

 

 

Rådjur med moscylinder & mögelost
4 portioner