400g rådjursfärs
1 dl ströbröd
2 ägg
2-3 dl grädde
1 msk olja
1 msk margarin
salt, peppar

Sås:
1 l färska murklor
eller ca. 30g torkade
2 tsk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl grädde
salt, peppar
1 dl viltbuljong

 

1.    Lägg ströbröd i plastbunke och häll i hälften av grädden.
2.    Lägg i färsen, salt, peppar, och ägg.
3.    Häll därefter i ytterligare grädde till färsen får önskad konsistens.
4.    Smaka av med salt och peppar.
5.    Forma färsen till biffar och stek i stekpanna och varmhåll sedan biffarna.
6.    Förväll murklorna 2 gånger x10 minuter.
7.    Hacka dem grovt och fräs dem i smör.
8.    Pudra över mjölet och tillsätt grädden.
9.    Häll viltbuljongen i stekpannan och låt den koka ihop till ungefär hälften. Häll den sedan över murkelsåsen.
10.  Smaka av med salt och peppar.
11.  Servera med potatispuré och murkelsås, kokta grönsaker och rönnbärsgelé.

 

 

Rådjursbiff med murkelsås
4 portioner