500 g rådjursfärs
½ dl havregryn
½ dl buljong
1 ägg
2 msk riven lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

FYLLNING:

150-200 g kantareller
1 msk smör
salt, peppar
1 pkt bacon, 140 g

 

1.    Ta fram färsen i god tid om den är fryst.
2.    Blanda havregryn o buljong o låt det svälla en stund.
3.    Blanda i färs, ägg, lök, salt o peppar.
4.    Bred ut färsen på en sköljd skärbräda o forma till en kvadrat, 20x20 cm.
5.    Smörfräs kantarellerna.
6.    Krydda o lägg en bred sträng av svampen på köttet.
7.    Rulla ihop o skär färsen i 5 cm bitar.
8.    Ställ dem på högkant.
9.    Platta till lite o fäst ett par skivor bacon runt.
10.  Bryn biffarna i en stekpanna.
11.  Placera dem sedan i en ugnssäker form o stek i 225 grader ca 8 minuter
12.  eller tills de är genomstekta.

 

 

Rådjursbiffar med svamp o bacon
4 portioner