500 g rådjursfilé
5 dl blandsvamp
2 dl tärnad rotselleri
1 tunt skivad stjälk blekselleri
2 tärnade potatisar
4 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl fin skuren purjolök
2 dl köttbuljong
1/2 dl grädde
smör
salt, peppar

TILLBEHÖR

färska lingon

 

1.    Skölj och skär svampen i mindre bitar.
2.    Putsa filén fri från hinnor, bryn den runt om på hög värme.
3.    Efterstek i ugn på 200 grader ca 10-12 minuter.
4.    Fräs rotsellerin,bleksellerin och potatisen i smör.
5.    Tillsätt svampen och resten av grönsakerna.
6.    Låt allt fräsa i 3 - 5 minuter, vänd dem då och då.
7.    Häll på 1 dl buljong och grädde och låt putttra.
8.    Krydda med salt och peppar.
9.    Ta ut filén och skär i tunna skivor, lägg ovanpå pytten,
10.  Skölj ur pannan med resten av buljongen, låt koka ett par min.
11.  Häll skyn över anrättningen, dekorera med lingon.

 

 

Rådjursfilé med svamppytt
4 portioner