500 gr Rådjursfil

Sås

smör
salt och peppar
2 msk fransk senap
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
3 dl grädde
1 burk creme fraiche
1 tsk soja
½ tsk dragon
1 dl gratängost

 

1.    Bryn filén.
2.    Salta och peppra.
3.    Tag upp köttet och linda in i folie låt det vila i 30 minuter.
4.    Gör såsen i pannan.
5.    Rör ner senap och späd med grädde och smula ner buljong tärningen.
6.    koka upp såsen.
7.    Vispa i creme fraiche krydda eventuellt dragon och smaka av med soja.
8.    Skär filén och lägg på gratängfat.
9.    Häll såsen över köttet och därefter osten.
10.  Gratinera i 250 grader i ca 15 min.
11.  Servera ris till rätten.

 

 

Rådjursfilé med senapssås