500 g sadelfiléer av rådjur
2 kryddmått peppar
1 tsk salt
3 msk smör
300 g färska champinjoner
150 g rökt skinka i tärningar
2 dl vispgrädde
½ dl vermouth
salt och peppar
finhackad persilja

 

1.    Börja med att ansa och skiva champinjonerna.
2.    Fräs dem gyllenbruna i lite av smöret.
3.    Tillsätt skinkan och låt den fräsa med någon minut.
4.    Ställ åt sidan.
5.    Putsa filéerna och skär dem i 1 cm tjocka sneda skivor.
6.    Strö över salt och peppar.
7.    Bryn skivorna på båda sidor i smör.
8.    Använd gärna en traktörpanna eller stekpanna med hög kant.
9.    Lägg skivorna åt sidan och vispa ur pannan med lite vatten.
10.  Sila upp skyn och häll den tillbaka i pannan.
11.  Tillsätt grädde och vermouth och koka ihop såsen så att den blir lagom tjock.
12.  Smaka av med salt och peppar.
13.  Lägg köttet i såsen och låt det bli genomvarmt.
14.  Värm upp svamp- och skinkblandningen.
15.  Strö den samt finhackad persilja över rätten.
16.  Servera med kokt ris eller kokt potatis.

 

 

Rådjursgryta för finsmakare
4 portioner