8 rådjursmedaljonger à 70 g, uppbundna
salt och peppar

Gräddkokt purjolök
1 stor purjolök
smör
1 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar

Rödvinssmörsås
1 msk strösocker
2 dl rött vin
4 msk rödvinsvinäger
200 g kallt smör

Friterad selleri
100 g rotselleri
olja till fritering

 

1.    Tvätta purjon och skär den i ½ cm långa bitar.
2.    Fräs den i lite smör.
3.    Koka upp grädden och häll den över purjon, låt koka ihop något.
4.    Smaka av med salt och peppar.
5.    Smält sockret till såsen i en kastrull så att det blir mörkbrunt.
6.    Häll på vin och vinäger.
7.    Koka ihop så att en 1/3 återstår.
8.    Skär smöret i kuber och vispa ner några bitar i taget.
9.    Såsen får inte koka, då skär den sig.
10.  Skär sellerin i mycket tunna strimlor.
11.  Hetta upp oljan i en kastrull och fritera sellerin tills den har fått fin färg.
12.  Det går snabbt på slutet så var vaksam.
13.  Lyft upp den och låt rinna av på hushållspapper.
14.  Salta och peppra köttet.
15.  Grilla det på grillpanna eller utegrill på båda sidor, 3-4 minuter på varje sida.
16.  Värm purjolöken och såsen försiktigt.
17.  Servera med den friterade sellerin till rådjursmedaljongerna

 

 

Rådjursmedaljong med kokt purjolök
4 portioner