Benfritt kött från bog 1 kg i grytbitar
2 gula lökar
1 morot
1 rotselleri
20-25 enbär (krossas)
5-6 lagerblad
15 vitpepparkorn (krossas)
1 msk salt
1 msk socker
2 dl rödvin
0,75 dl rödvinsvinäger
2 dl vatten

 

1.    Skär grönsakerna i små bitar och blanda alltihop.
2.    Låt stå kallt i 4-5 dygn.
3.    Rör om dagligen.
4.    Sila ifrån skyn.
5.    Bryn köttet först, därefter grönsakerna.
6.    Häll i stekgryta + 1/3 del av skyn + vatten.
7.    Koka tills köttet blir mört.
8.    Tillsätt creme fraiche eller grädde till önskad smak.
9.    Krydda vid behov.
10.  Servera till pasta eller ris.

 

 

Rådjursragu
4 portioner