600 gr rådjursytterfilé
2 dl förvällda gula kantareller
1 dl viltbuljong eller sky
3 dl grädde
salt & peppar
1/2 hackad gul lök
1 dl lingon
8 stora potatisar
smör
olivolja

 

1.    Putsa rådjursfilén så att inga senor finns kvar.
2.    Salta och peppra.
3.    Bryn filé i lite smör och lägg i en ugnsfast form.
4.    Fräs kantarellerna i lite smör med den hackade löken.
5.    Tillsätt viltbuljongen, skyn och grädden.
6.    Koka samman till fin konsistens.
7.    Smaka av med salt och peppar.
8.    Riv potatisarna på det grövsta på rivjärnet.
9.    Blanda med lingonen och salt och peppar.
10.  Lägg smör i en teflonpanna samt lite olivolja.
11.  Platta ut potatisen i pannan.
12.  Stek ca 8 - 10 minuter på varje sida på lagom värme.
13.  10 minuter innan servering sättes rådjursfiléerna in i ugnen.
14.  Skär upp dessa och servera med såsen samt potatiskakan som skäres i tårtbitar.

 

 

Rådjursytterfilé med kantarellsås
4 portioner