100 g vit fiskfilé
150 g räkor med skal
1 tsk olivolja
1/2 kuvert saffran
1 gul lök
1 färsk liten fänkål
4 små potatisar
1 stor mogen tomat
3,5 dl vatten
köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta

 

1.    Skär fiskfilén i kuber.
2.    Förbered räkorna.
3.    Hacka löken och fänkålen och skär potatisarna i bitar.
4.    Tärna tomaten.
5.    Hetta upp oljan i en gryta.
6.    Fräs löken och fänkålen på svag värme några minuter.
7.    Tillsätt potatis och tomat, vitlök, saffran.
8.    Koka under lock ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaka av.
9.    Lägg fiskbitarna i den sjudande soppan.
10.  Dra grytan från plattan.
11.  Och till sist lägg i räkorna och servera genast.

 

 

Räk och Fisksoppa
2 portioner