600 g oskalade räkor
2 msk smör
1 gul lök
30 g rotselleri
1 msk tomatpure
6 dl fiskbuljong
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt

 

1.    Skala räkorna.
2.    Fräs skalen i en gryta, rör om så att skalen inte bränner fast.
3.    Skala lök och rotselleri.
4.    Finhackka löken och sellerin, lägg ner i grytan.
5.    Tillsätt tomatpuren, rör om.
6.    Häll på buljong och koka ca 20 minuter.
7.    Sila bort skalen.
8.    Rör ut mjölet i lite av mjölken och rör ner det.
9.    Tillsättresten av mjölken.
10.  Låt koka 5 min.
11.  Lägg i räkorna.
12.  Smaksätt med salt, peppar och cayenne.
13.  Garnera med dill.

 

 

Räksoppa
4 portioner