1 paket renskav (á 240 g)
1 paket bacon (á 140 g)
1 gul lök
4 msk smör
4 dl grädde
malen vit- och svartpeppar

servering:
stekt, tärnad aubergine
röd paprika

 

1.    Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor.
2.    Skala och hacka löken.
3.    Strimla baconet.
4.    Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp.
5.    Låt baconet fräsa i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper.
6.    Fräs löken i smör och ta upp.
7.    Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och bacon.
8.    Slå över grädde och koka upp.
9.    Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något.
10.  Smaka och känn om det behövs ytterligare salt.
11.  Oftast är baconet så salt att extra inte behövs.
12.  Krydda med vit- och svartpeppar.

 

 

Renskav med bacon (GI )
4 portioner