Ca 800 gr renstek
Smör och olja
1 morot
1 gul lök
1/2 purjolök
2 stjälkar selleri
2,5 dl viltbuljong
2,5 dl rödvin
Några stjälkar färsk timjan eller torkad
5 enbär

 

1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Skala morot, lök och Purjo.
3.    Skär i stora bitar.
4.    Bind upp steken.
5.    Salta/peppra och bryn i smör.
6.    Fräs grönsakerna i olja i en gryta.
7.    Lägg i stek och timjan.
8.    Häll på buljong och vin.
9.    Koka upp på plattan, sätt på lock och ställ sedan i ugnen.
10.  Lätt krossade enbär lägg i på slutet.
11.  Köttet är klart efter 1-1,5 timme.
12.  Sätt gärna i termometer.
13.  Ta ut köttet vid 65 grader för rosa kött.

 

 

Renstek med enbär
4 portioner