400-500g renfärs
1 ½ -2 dl vispgrädde
2-3 små äggulor
salt, peppar
ströbröd
smör till stekning

Såsen:
3 dl viltbuljong
1 dl vispgrädde
vitpeppar och soja
3-4 msk rårörda lingon

 

1.    Arbeta in grädden i renfärsen, lite i taget.
2.    Tillsätt sedan äggulorna.
3.    Smaksätt med salt och peppar.
4.    Forma till små fina biffar, vänd dem i ströbröd och stek i smör.
5.    Ta upp dem och håll dem varma.
6.    Vispa ur pannan med lite varm buljong.
7.    Vispa i grädden och låt såsen småkoka några minuter.
8.    Smaksätt med soja och peppar.
9.    Lägg upp Wallenbergarna på varma tallrikar.
10.  Fördela såsen runt om.
11.  Klicka lite rårörda lingon på "såsspegeln".
12.  Servera med pressad potatis.

 

 

Wallenbergare på ren
4 portioner