500 g färsk röding
2 dl purjolök
1/2 dl rotselleri el stjälkselleri
2 dl morot
l msk smör
l 1/4 dl fiskbuljong
l msk tomatpure
l lagerblad
2 krm timjan
salt, peppar
dill och grädde

 

1.    Ansa och finfördela purjolök, morot och selleri, gärna fina strimlor.
2.    Fräs strimlorna i matfettet i en gryta (gärna serveringsgrytan).
3.    Späd med buljongen.
4.    Tillsätt tomatpuren och kryddorna och låt koka 5 minuter.
5.    Skär rödingen fri från skinn och ben, och skär köttet i ganska stora tärningar.
6.    Lägg dem i buljongen och låt sjuda försiktigt ca 5 minuter.
7.    Klipp rikligt med dill i soppan och runda av med någon msk grädde om så önskas.

 

 

Rödingsoppa
4 portioner