600-800 g tärnat harkött av bog och bakdel
1 gul lök
½ morot
matolja till stekning
15 krossade enbär
2 dl vilt- eller grönsaksbuljong
½ l rödvin
salt och peppar

Garnityr
200 g små pärllökar
100 g tärnat sidfläsk
300 g små färska champinjoner

Tillbehör
400 g valfri pasta
smör

 

1.    Sätt ugnen på 150°.
2.    Skala och skiva löken och moroten.
3.    Salta och peppra köttet.
4.    Bryn det i en kastrull tillsammans med löken och morötterna.
5.    Tillsätt kryddorna och häll på vinet och buljongen.
6.    Koka ner med 1/3.
7.    Lägg på lock och koka i ugnen tills köttet är riktigt mört, 45-60 min.
8.    Ta upp köttet och sila fonden.
9.    Koka ner den ytterligare och red ev. med maizena.
10.  Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet.
11.  Håll varmt.
12.  Koka pärllöken lätt.
13.  Stek sidfläsket och champinjonerna.
14.  Lägg i lökarna och låt dem steka med.
15.  Koka pastan enligt anvisningen på paket.
16.  Rör ner en klick smör vid serveringen.
17.  Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
18.  Toppa med köttet och lägg på fläsk- och svampblandningen.

 

 

Rödvinskokt hare med pasta
4 portioner