1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 l god fiskbuljong
1 dl vittvin eller 1 msk pressad citron
2 msk tomatpure
1 tsk timjan
2 dl creme fraiche
salt och peppar
400 g laxfile
2 morötter
1 purjolök
1 liten fänkål

 

1.    Skala och hacka löken.
2.    Fräs den i lite matfett och häll allt i en gryta.
3.    Rör i mjölet och späd med buljongen.
4.    Tillsätt vin eller citronsaft, tomatpure, timjan och creme fraiche.
5.    Låt soppan koka några minuter.
6.    Smaka av med salt och peppar.
7.    Skär fisken i små bitar.
8.    Skala och skär morötterna i bitar.
9.    Skär purjon och fänkålen i strimlor.
10.  Koka upp soppan.
11.  Lägg i fisken och grönsakerna.
12.  Låt det koka 4-5 minuter.
13.  Servera med ett gott bröd till.
14.  Källa Börtnans fjällvattensfisk.
15.  
16.  

 

 

Rosa laxsoppa
4 portioner