4 laxbitar a 125 g
600 g räkor med skal
1 purjolök i breda strimlor
1 vitlöksklyfta finhackad
4 dl morötter ca 5cm långa tunna stavar
2 dl vatten
2 1/2 dl tort vitt vin
2 1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
0,5 g saffran
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

 

1.    Tina och skär laxen i 3 cm kuber.
2.    Skala räkorna.
3.    Fräs grönsakerna i olivolja.
4.    Blanda vatten, vin, grädde,creme fraiche, fond, saffran och kryddor.
5.    Häll allt i en gryta.
6.    Sjud ca 10 minuter.
7.    Lägg i laxbitarna och sjud några minuter.
8.    Smaka av med salt och peppar.
9.    Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt.
10.  Servera soppan direkt.

 

 

Saffranskryddad laxsoppa
4 portioner