7 dl rågsikt
7 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 l filmjölk
5 dl lingonsylt
1 1/2 dl sirap

 

1.    Sätt ugnen på 225 grader.
2.    Smörj en långpanna.
3.    Blanda alla torra ingredinser väl i en stor bunke.
4.    Rör i filmjölken, lingonsylt och sirap.
5.    Häll ut smeten i långpannan.
6.    Grädda på nedersta falsen i 30 minuter.
7.    Sänk sen till 200 grader.
8.    Grädda ytterligare i 10 minuter.
9.    Ta ut brödet och låt vila i 5 minuter.
10.  Stjälp up brödet.
11.  Vänd på det och låt svalna på galler.
12.  Skär tvärs över till tre limpor.

 

 

Saftigt Lingonbröd
3 Limpor