1/2 isbergssallad
3 hårdkokta ägg
1 burk kronärtskockshjärtan
1 burk tonfisk i vatten
1 liten burk ansjovisfiléer eller sardeller
3 stora tomater i klyftor
125 g sockerärter, kokta
12 svarta oliver, urkärnade
2 tsk kapris
bladpersilja, till garnering

Salladssås

1 knippa persilja
1 knippa gräslök
3 dl Gräddfil
1 tsk dragon
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
salt

 

1.    Börja med salladssåsen.
2.    Mixa eller finhacka persilja och gräslök.
3.    Blanda med gräddfilen.
4.    Smaksätt med dragon, honung, balsamvinäger och salt.
5.    Låt stå kallt och mogna.
6.    Strimla salladen och lägg upp på tallrikar.
7.    Skär äggen i klyftor.
8.    Låt kronärtskockshjärtan, tonfisk och ansjovis rinna av.
9.    Fördela alla ingredienser till salladen på tallrikarna.

 

 

Salade Nicoise
6 portioner